fbpx

Borlap

A ház borai

Szent István Korona

Sauvignon Blanc
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft / dl

Könnyed, száraz fehérbor, melynek illatában és zamatában a fajta jellegébõl adódóan paprikára és bodzára emlékeztetõ jegyekre bukkanhatunk.

Szent István Korona

Pinot Noir
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft / dl

Bíborvörös, illatában is meleget sugárzó vörösbor. Mély és gömbölyű ízzel csábít, a fajtához képest hosszú, érett utóíz jellemzi.

Szent István Korona

Rosé
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft/ dl

Kedves és könnyű gyümölcsös bor, mely épp úgy illik a teraszos nyári csevejek mellé frissítő jégkockákkal, akár könnyű ételek mellé, aperitifként fogyasztva.

Fehérborok

SEXY Irsai Olivér 2016

Bezerics Borház
száraz
4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

Világos zöldessárga színű, parfümös-muskotályos, csábító illattal. Szép savainak köszönhetően üde és ropogós, friss csemegeszőlő zamat és erőteljes muskotályos ízvilág jellemzi.

Sámson (Olaszrizling) 2016

Bezerics Borház
száraz
4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

Világos szalmasárga színnel és sokrétű illattal csábít: mezei virágok, szerecsendió, citrus és kámfor is felcsendül benne. Ízében összetett citrusok, zöld füge, finom mandula és ásványosság érezhető.

Cserszegi Fűszeres

Romsics Bence
száraz
6300 Ft / üveg • 840 Ft / dl

Bodzás, rózsás, vadrózsás illat, és élénk, üde, finoman száraz íz, tiszta fűszerekkel és gyümölcsökkel. Semmi nehézkesség, kezdőknek, középhaladóknak biztos megoldás. Aki elakadt a málnaszörpnél vagy a söröknél, annak kötelező gyakorlat.

Kéthelyi Irsai Olivér

Krisztinus Pincészet
száraz
3900 Ft / üveg • 520 Ft/ dl

A kéthelyi Kristinus Pincészet friss, illatos fehér bora könnyű, lendületes és lédús, igazi szomjoltó. Zöldes-ezüstös szín jellemzi, valamint muskotályos, primőr szőlőillat, mintha csak mustba szagolnánk.

Ludányi Pince

Sárgamuskotály 2017
száraz
5250 Ft / üveg • 700 Ft/ dl

Narancsvirágos parfümössége illatában és ízében intenzíven, de mégsem túlzón köszön vissza, Alkohol-, sav- és cukortartalma harmonikusan olvad egybe illatának és aromájának zamataival.

Figula Pincészet

Balatonfüredi Barátszőlő Szürkebarát
száraz
5500 Ft / üveg • 740 Ft / dl

A Barátszőlő-dűlő 20 éves tőkéiről válogatott, tökéletesen beérett szürkebarátja vastag, fehérhúsú gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel gazdagon átszőtt bor. Vastag, hosszú, elegáns pinot gris, fele részben hordóban, fele részben tartályban érlelve 8 hónapon át.

Csobánc-hegyi Rajnai Rizling

Villa Tolnay Pincészet
száraz
4950 Ft / üveg • 660 Ft / dl

A Csobánc-hegy legmagasabban fekvő bazaltos dűlőin vulkánikus talaj és szubmediterrán mikroklíma biztosítja a bor kiváló minőségét. A tüzes, illatos beltartalmat kellemes savak kísérik, és gyümölcsös utóíz kerekíti ki elegáns, harmonikus borrá.

Balatonboglári Chardonnay

Légli Ottó Borgazdasága
száraz
6300 Ft / üveg • 840 Ft / dl

Finom gyümölcsös és virágos illatvilágú, bársonyosan telt Chardonnay, melyhez jól illenek az égetett, új tölgyfahordós érlelés vajas, pörkölt mogyorós, vaníliás aromái.

Tokaji Furmint

Szent Tamás Szőlőbirtok
száraz
9000 Ft / üveg • 1200 Ft / dl

Ez az érett, testes, száraz bor a birtok legjobb fekvésű dűlőinek teraszairól származik. A citrusokra és körtére emlékeztető jegyei szép harmóniát képeznek a talajból származó mineralitással.

Rosé borok

Zalai Rosé

László Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Bájos, halványlila szín, kirobbanó, szép gyümölcsös illat, és íz. Nagyon finom, könnyű, légies rozé, melyben jól érvényesülnek a cabernet fűszeres jegyei és a friss rozétól nem várt elegáns komplexitás.

Szekszárdi Kékfrankos Rosé

Dúzsi Tamás Pincészete
száraz
5550 Ft / üveg • 740 Ft / dl

Fiatal és üde bor, halvány színnel és finom, tiszta. Illatában elegáns, egzotikus gyümölcsös illatjegyek dominálnak, leginkább eperre, banánra emlékeztetve. Friss, szomjoltó, száraz bor a rozé üdítő frissességével és gyümölcsös savakkal.

Csopaki Kékfrankos Rosé

Homola Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft/ dl

Intenzív eper- és szamócaillat, könnyed, lédús, végig intenzív, jó savú kortyokkal. Halvány, csillogó lazacszínű, illatos kékfrankos rozé, mely életvidámsággal és kirobbanó gyümölcsösséggel kecsegtet.

Badacsonyi Pinot Noir Rosé

Laposa Birtok
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Elegáns, rendkívül üde és nagyon lendületes, halvány színnel és finom, tiszta, leginkább eperre, emlékeztető illattal és üdítő savakkal. Hosszú lecsengés, határozott savak és vibráló zamat jellemzik, baráti estékre tökéletes.

Vörösborok

Nagyradai Le Patron Red Cuvée

Cézár Pincészet
száraz
3450 Ft / üveg • 460 Ft / dl

Mély bordó színű bor, melynek illatában és ízében is a csokoládé édessége és a meggy savanykás íze alkot tökéletes egységet. Karakteres, testes, érett tanninokkal, szép savegyensúllyal rendelkezik.

Zalakarosi Kékfrankos

Kránicz Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Lilába hajló bíbor szín, zöldfűszeres, sós illat, finom gyümölcsök, jó egyensúly. Kránicz László szerint ’15 kiváló év volt a fajtának: lendületes savak, jó szerkezetű tannin tartja össze a bort, hosszú és sokízű.

Nagyradai Syrah

Cézár Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Mély rubinszínű, tartályos érleléssel készített, közepesen testes, rendkívül aromás vörösbor. Illatában érett eper érezhető, ízében likőr, fekete csokoládé, málna és vanília jegyeket fedezhetünk fel.

Balatonfüred-Csopaki 3 Cuvée

Figula Szőlőbirtok
száraz
6000 Ft / üveg • 800 Ft / dl

Klasszikus, bordeaux-i ihletésű házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot borokból. Színe mély bíbor, szinte fekete. Az ünnepek ételsorában a főfogás bora, gondosan pácolt és közepesen-jól átsütött marha- vagy szarvashúsokhoz ajánljuk.

Szekszárdi Merlot

Mészáros Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Érett tanninokkal rendelkező, telt vörösbor. Illatában a málna és a meggy dominál, mely ízben tovább folytatódik, de a pontot az i-re a korty lenyelése után megmaradó, hosszan lecsengő gyümölcsös utóíz teszi fel.

Szekszárdi Kékfrankos

Takler Pincészet
száraz
5100 Ft / üveg • 680 Ft / dl

Hagyományos tölgyfahordós érlelés után került palackba ez jó egyensúlyban lévő, kellemesen gyümölcsös és fűszeres lecsengésű bor. Üde, lendületes legfőképp az őszibarack és a grapefruit intenzív jegyeivel.

Bikavér

Hagymási Pince
száraz
6000 Ft / üveg • 800 Ft / dl

A több szőlőfajta borából készült világhírű Bikavér aromákban gazdag, értékét tovább növeli a jól eltalált barrique érlelés. Tipikus magyar vörösbor, melyet aprikásokhoz, füstölt húsokhoz és káposztás ételekhez tökéletes.

Villányi Ördög Cuvée

Vylyan Szőlőbirtok
száraz
6000 Ft / üveg • 800 Ft / 1,5 dl

Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt. A bor lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel találkozhatunk.

Villányi Cabernet Sauvignon

Sauska Pincészet
száraz
9000 Ft / üveg

Sötétlila, mély színű és illatú sauvignon Villányból. Illatában kávé, szeder, feketeribizli, finom fa, keleti fűszerek dominálnak. Ízében is visszaköszön a ribizli frissítő savszerkezete, kortya fűszeres, visszafogott, finoman füstös, a több hónapos hordóban érlelésnek köszönhetően.

Villányi Kopár Cuvée

Gere Attila Pincészete
száraz
15 000 Ft / üveg

Elegáns, meggyre, érett fekete ribizlire és fekete szederre emlékeztető illatú, igen testes vörösbor, amely kerek zamatait a meleg évjáratnak, az újfahordós érlelésnek és a Cabernet Franc (50%), Merlot (40 %) és Cabernet Sauvignon (10%) fajtáknak köszönheti.

Tokaji borok

Tokaji Cuvée

Royal Tokaji Pincészet
édes
8000 Ft / üveg • 1600 Ft / dl

Világos szalmasárga színű, édes fehérbor. Illatában és ízében a trópusi gyümölcsökre jellemző citrusos, gyümölcsös (mandarin, grapefruit), fűszeres jelleget fedezhetjük fel. Bearanyozza az ember napját, ízére sokáig emlékszünk.

Tokaji Aszú 5 puttonyos

Royal Tokaji Pincészet
édes
12 000 Ft / üveg

Illatában aszalt gyümölcsök, kajszibarack és füge dominálnak. Kóstoláskor újfahordós érleléssel alátámasztott harmonikus savak, hosszú, fűszeres, aszalt gyümölcsös utóíz, szép lecsengés jellemzik a bort. Egyensúlyos, elegáns, harmonikus.

Pezsgők

Törley Gála

4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

Törley Talizmán

4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

Törley Charmant Doux

4200 Ft / üveg • 560 Ft / dl

Hungária Extra Dry

7500 Ft / üveg • 1000 Ft / dl
Pezsgők

Villa Sandi

Chardonnay Frizzante
7500 Ft / üveg • 1000 Ft / dl

Villa Sandi

Rosato Frizzante
7500 Ft / üveg • 1000 Ft / dl