Könnyed, száraz fehérbor, melynek illatában és zamatában a fajta jellegébõl adódóan paprikára és bodzára emlékeztetõ jegyekre bukkanhatunk.
Borlap
Könnyed, száraz fehérbor, melynek illatában és zamatában a fajta jellegébõl adódóan paprikára és bodzára emlékeztetõ jegyekre bukkanhatunk.
Bíborvörös, illatában is meleget sugárzó vörösbor. Mély és gömbölyű ízzel csábít, a fajtához képest hosszú, érett utóíz jellemzi.
Kedves és könnyű gyümölcsös bor, mely épp úgy illik a teraszos nyári csevejek mellé frissítő jégkockákkal, akár könnyű ételek mellé, aperitifként fogyasztva.
Világos zöldessárga színű, parfümös-muskotályos, csábító illattal. Szép savainak köszönhetően üde és ropogós, friss csemegeszőlő zamat és erőteljes muskotályos ízvilág jellemzi.
Világos szalmasárga színnel és sokrétű illattal csábít: mezei virágok, szerecsendió, citrus és kámfor is felcsendül benne. Ízében összetett citrusok, zöld füge, finom mandula és ásványosság érezhető.
Bodzás, rózsás, vadrózsás illat, és élénk, üde, finoman száraz íz, tiszta fűszerekkel és gyümölcsökkel. Semmi nehézkesség, kezdőknek, középhaladóknak biztos megoldás. Aki elakadt a málnaszörpnél vagy a söröknél, annak kötelező gyakorlat.
A kéthelyi Kristinus Pincészet friss, illatos fehér bora könnyű, lendületes és lédús, igazi szomjoltó. Zöldes-ezüstös szín jellemzi, valamint muskotályos, primőr szőlőillat, mintha csak mustba szagolnánk.
Narancsvirágos parfümössége illatában és ízében intenzíven, de mégsem túlzón köszön vissza, Alkohol-, sav- és cukortartalma harmonikusan olvad egybe illatának és aromájának zamataival.
A Barátszőlő-dűlő 20 éves tőkéiről válogatott, tökéletesen beérett szürkebarátja vastag, fehérhúsú gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel gazdagon átszőtt bor. Vastag, hosszú, elegáns pinot gris, fele részben hordóban, fele részben tartályban érlelve 8 hónapon át.
A Csobánc-hegy legmagasabban fekvő bazaltos dűlőin vulkánikus talaj és szubmediterrán mikroklíma biztosítja a bor kiváló minőségét. A tüzes, illatos beltartalmat kellemes savak kísérik, és gyümölcsös utóíz kerekíti ki elegáns, harmonikus borrá.
Finom gyümölcsös és virágos illatvilágú, bársonyosan telt Chardonnay, melyhez jól illenek az égetett, új tölgyfahordós érlelés vajas, pörkölt mogyorós, vaníliás aromái.
Ez az érett, testes, száraz bor a birtok legjobb fekvésű dűlőinek teraszairól származik. A citrusokra és körtére emlékeztető jegyei szép harmóniát képeznek a talajból származó mineralitással.
Bájos, halványlila szín, kirobbanó, szép gyümölcsös illat, és íz. Nagyon finom, könnyű, légies rozé, melyben jól érvényesülnek a cabernet fűszeres jegyei és a friss rozétól nem várt elegáns komplexitás.
Fiatal és üde bor, halvány színnel és finom, tiszta. Illatában elegáns, egzotikus gyümölcsös illatjegyek dominálnak, leginkább eperre, banánra emlékeztetve. Friss, szomjoltó, száraz bor a rozé üdítő frissességével és gyümölcsös savakkal.
Intenzív eper- és szamócaillat, könnyed, lédús, végig intenzív, jó savú kortyokkal. Halvány, csillogó lazacszínű, illatos kékfrankos rozé, mely életvidámsággal és kirobbanó gyümölcsösséggel kecsegtet.
Elegáns, rendkívül üde és nagyon lendületes, halvány színnel és finom, tiszta, leginkább eperre, emlékeztető illattal és üdítő savakkal. Hosszú lecsengés, határozott savak és vibráló zamat jellemzik, baráti estékre tökéletes.
Mély bordó színű bor, melynek illatában és ízében is a csokoládé édessége és a meggy savanykás íze alkot tökéletes egységet. Karakteres, testes, érett tanninokkal, szép savegyensúllyal rendelkezik.
Lilába hajló bíbor szín, zöldfűszeres, sós illat, finom gyümölcsök, jó egyensúly. Kránicz László szerint ’15 kiváló év volt a fajtának: lendületes savak, jó szerkezetű tannin tartja össze a bort, hosszú és sokízű.
Mély rubinszínű, tartályos érleléssel készített, közepesen testes, rendkívül aromás vörösbor. Illatában érett eper érezhető, ízében likőr, fekete csokoládé, málna és vanília jegyeket fedezhetünk fel.
Klasszikus, bordeaux-i ihletésű házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot borokból. Színe mély bíbor, szinte fekete. Az ünnepek ételsorában a főfogás bora, gondosan pácolt és közepesen-jól átsütött marha- vagy szarvashúsokhoz ajánljuk.
Érett tanninokkal rendelkező, telt vörösbor. Illatában a málna és a meggy dominál, mely ízben tovább folytatódik, de a pontot az i-re a korty lenyelése után megmaradó, hosszan lecsengő gyümölcsös utóíz teszi fel.
Hagyományos tölgyfahordós érlelés után került palackba ez jó egyensúlyban lévő, kellemesen gyümölcsös és fűszeres lecsengésű bor. Üde, lendületes legfőképp az őszibarack és a grapefruit intenzív jegyeivel.
A több szőlőfajta borából készült világhírű Bikavér aromákban gazdag, értékét tovább növeli a jól eltalált barrique érlelés. Tipikus magyar vörösbor, melyet aprikásokhoz, füstölt húsokhoz és káposztás ételekhez tökéletes.
Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt. A bor lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel találkozhatunk.
Sötétlila, mély színű és illatú sauvignon Villányból. Illatában kávé, szeder, feketeribizli, finom fa, keleti fűszerek dominálnak. Ízében is visszaköszön a ribizli frissítő savszerkezete, kortya fűszeres, visszafogott, finoman füstös, a több hónapos hordóban érlelésnek köszönhetően.
Elegáns, meggyre, érett fekete ribizlire és fekete szederre emlékeztető illatú, igen testes vörösbor, amely kerek zamatait a meleg évjáratnak, az újfahordós érlelésnek és a Cabernet Franc (50%), Merlot (40 %) és Cabernet Sauvignon (10%) fajtáknak köszönheti.
Világos szalmasárga színű, édes fehérbor. Illatában és ízében a trópusi gyümölcsökre jellemző citrusos, gyümölcsös (mandarin, grapefruit), fűszeres jelleget fedezhetjük fel. Bearanyozza az ember napját, ízére sokáig emlékszünk.
Illatában aszalt gyümölcsök, kajszibarack és füge dominálnak. Kóstoláskor újfahordós érleléssel alátámasztott harmonikus savak, hosszú, fűszeres, aszalt gyümölcsös utóíz, szép lecsengés jellemzik a bort. Egyensúlyos, elegáns, harmonikus.