fbpx
2022.07.01. - 2022.07.02.

Sárvári Sörexpressz és XXII. Fúvószenei Várfesztivál

Sárvár, Sárvár állomás! A Sörexpressz a Nádasdy – várba menetrend szerint indul!

Útra kel a Delta és a Kozmix, Takács Nikolas, 5 fúvószenekar, és még sokan mások. A fedélzet megrakva belga, német, cseh, és hazai kézműves sörökkel, borokkal, pálinkával, finom ételekkel. A Sárvári Fúvószenei Várfesztivál idén huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre 2022. július 1-2- án a fúvós szakma, a Sárvárra látogató vendégek és városunk lakóinak örömére.

A fesztiválon résztvevő fúvószenekarok:

Csömöri Ifjúsági Fúvószenekar
Békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar
Nagykanizsai Fúvószenekar
Weiner Symphonic Band
és a helyi Sárvári Koncertfúvószenekar

Részünk lesz idén –nem rendhagyó módon- fúvószenei versenyben is. 2022- ben nyolcadik alkalommal érkeznek Sárvárra a három nehézségi kategóriában versengő zenekarok, így ismét élvezhetjük a lelkes fiatalok virtuóz játékát. Neves – három főből álló – szakmai zsűri értékeli a produkciókat.

A zsűri elnöke Szabó Ferenc, Hidas Frigyes- és Nívódíjas karmester, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának művésztanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, a Győr Symphonic Band, Tatabánya Város Fúvószenekara és Komárom Város Egressy Fúvószenekarának karmestere.

A zsűri tagjai: Bekker Gyula Magyar Ezüst Érdemrenddel kitüntetett, Hidas Frigyes – díjas karmester, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának művésztanára, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségi tagja, a Debrecen Symphonic Band és a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar karmestere.

Szélesi Attila Nívódíjas karmester, a sárvári Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség ügyvezető elnökségi tagja, a Sárvári Fúvószenei Várfesztivál és Fúvószenekari Verseny művészeti vezetője, a Sárvári Koncertfúvószenekar karmestere.

Részünk lesz a zenekarok „ráhangolódásában” a Posta téren 2022. július 2-án 16 órától, a sárvári Sihu pedig reményeink szerint folyamatosan szállítja a látogatókat a Nádasdy – várba, így egyben „Sörexpressz” is lesz, hiszen az idei fesztivál egyik fontos élményeleme a sörfesztivál és a sörbemutatók. Az eddigi évek fúvós gálaműsorát kiegészítik majd pénteken és szombaton népszerű hazai, könnyűzenei együttesek fellépései. A sörfesztivált Kondora István polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester sörcsapolással nyitja meg már 2022. július 1-jén 18.30 órakor.

A 2022-ben zajló fesztivál a hagyományos fúvószenei értékek bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet a vendégcsalogató, látványos elemekre.

A fesztiválon kóstolható sörfajták:

– Litovel stand
– Trabi Bár /kézműves sörök/
– Liquid Gold /bitburger, erdinger, bernard/
– Cseh stand /holba, csernahova, permon, chodovar/
– Cseh stand /bakalár, cernovar, prazacka/
– Csiki Sör
– Parador /karlovacko, platán, belga, krombacher/
– Kézműves stand /ludas, fóti, rizmajer/
– Krusovice, Soproni

Részletes program: http://sarvarfuvos.com/sorexpressz/

Július 1. péntek:

16.00 Folk Bazár (kézműves vásár)
18.00 Happy Hour (1-et fizet 2-t kap sörakció)
18.30 Sörfesztivál megnyitó
19.00 Delta koncert
20.30 Kozmix
21.30 Sörivóverseny
22.00 Dj Shepherd

Július 2. szombat

10.00- 14.30 Fúvószenekarok versenyprogramjai
13.00 Folk Bazár (kézműves vásár)
16.00 Fúvós hangolódás a Posta téren, és bevonulás a Nádasdy – várba
16.45 Zenekarok gálaműsora
20.00 Fúvószenekari verseny eredményhirdetés
21.00 Takács Nikolas
22.00 Sörivóverseny
22.30 Gáspár Laci
23.30 Retro Part

Milyen programok érdeklik?