fbpx
2023.01.01. - 2023.12.31.

Sárvári Arborétum

A sárvári arborétum egy olyan hely, ahol a fák energiái garantáltan feltöltenek

Ha Sárváron jársz, ne csak fürdőzz, relaxálj zöld környezetben is. Nálunk a fák valamiért az átlagnál erősebben közvetítik a Föld jótékony energiáit. Próbáld ki, ölelj meg egy fát mondjuk az arborétumban!

A Sárvári Arborétum Magyarország egyik legidősebb gyűjteménye, Vas megye arborétumai közül.

A kertészkedés egészen 1671-ig virágzott, amikoris III. Nádasdy Ferencet, az akkori országbírót a Wesselényi-összeesküvésben való részvételéért lefejezték és birtokait elkobozták. Ezzel a híres kertészet tönkrement, de néhány gyümölcsfa és közé keveredett tölgy megőrizte a kezdetek emlékét. 1803-ban került a várkert ismét értő kezekbe. Habsburg Ferdinánd estei-modenai főherceg vette meg a várat a hozzá tartozó területekkel együtt. Nehéz és szép feladat volt a semmivé vált régi kertet újra teremteni annak alapjain. Egy részébe újra gyümölcsöst telepítettek, a többi területen pedig lassan kialakult az angol stílusú park, megtartva az öreg tölgyeket és régi fákat. Az első ültetésből (1812) származnak azok a platánok, amelyek törzsátmérője ma meghaladja a három métert. A kor divatjának megfelelően tiszafát, japánakácot és hársat ültettek túlnyomóan. A park növényeinek kedvező klímát biztosíthatott a területet átszelő Gyöngyös-patak, a halastó az állandó talajvízszintet is tartotta.

Ne lepődj meg, ha a sárvári arborétumban fákat ölelgető turistákkal találkozol. Itt ugyanis valamiért sokkal erősebb a fák gyógyító energiája, mint máshol.

Tudj meg többet!

 

Sárvári Arborétum belépőjegy árai és nyitva tartása

Nyitva tartás

Április 1 – október 31.: 9:00-19:00
November 1 – március 31.: 9:00-17:00

Belépőjegyről bővebben itt.

Kapcsolat

ERTI Központ, Kutatóállomás és Arborétum
9600 Sárvár, Várkerület 30/A.
+36 (95) 320-070
info@erti.naik.hu

Foglaljátok le szállásotokat all inclusive ellátással, és fedezzétek fel Sárvárt szállodánk kényelméből!

Tovább a szobafoglalásra

 

 

Milyen programok érdeklik?