fbpx
2020.06.12. - 2020.06.13.

Sárváron újra felpezsdül a korábbi években megszokott aktív kulturális és közösségi élet.

A Civilek a placcon programsorozat keretében mindenki megtalálja az érdeklődésének és életkorának megfelelő programot, olvassátok el ajánlónkat és hétvégén vegyétek Sárvár felé az irányt!

Hosszú várakozás után újra nyitnak Sárvár közösségi terei.
A programok egyik helyszíne a Hild park, ahol a város civil művészeti együttesei várják újra közönségüket.
Végre itt a nyár, Sárvár készen áll!

Június 12. (péntek)

18:30 Nagy György és Vajda András koncertjeA Regős Együttes tagjai egy nem szokványos hangzásegyüttessel állnak a közönség elé. Magyar viszonylatban is ritkaságnak számít a duda és cimbalom kettőse. Magyar zeneművek és népzenei feldolgozások hangzanak el az
előadáson.

19:00 A Sárvári Néptánckör Egyesület műsoraMezőségi táncok ifjabb és veterán táncosok közreműködésével. A Hámori Balázs vezette hagyományápoló művészeti csoport állandó résztvevője Sárvár hagyományos rendezvényeinek.

19:30 A Herpenyő Zenekar koncertje
Hegedű, nagybőgő, brácsa, cimbalom – tradicionális népzenei zenekarok felállásában népdalokat, táncokat adnak elő.

Június 13. (szombat)

17:30 A Csengettyűs Együttes koncertje

Vörös Krisztina karvezető vezetésével működő sárvári ifjúsági csoport klasszikus zenei feldolgozásokat játszik csengőkön, apró harangok megszólaltatásával.

18:00 Sárvár Város Mazsorett Együttes bemutatója
A legkisebbek és a fesztiválok alkalmából már jól ismert mazsorettes lányok színes, vidám, mozgalmas tánckompozícióit láthatja a nagyközönség.

18:30 Kanona Band koncert
Idén ugyan későbbre tolódik a rézfúvós kamarazenekar születésnapi koncertje, de egy rövid előadás erejéig, nyárnyitásként felcsendülnek a kamarazenekar legszebb, legismertebb komolyzenei és modern darabjai.

19:00 Szenior Örömtánc Közösség műsora
Az idősebb korosztály táncra buzdító mozgalma városunkban egyre bővül. Évről-évre szívesen táncolnak a Nádasdy-várban, az ország különböző fesztiváljain, gyakran vesznek részt táncversenyeken, nyugdíjas vetélkedőkön.

Hild Park, Sárvár

További információk:

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a sárváriak részére biztosítja a Sárvár kártyás kedvezményt. A többi vendég előszezoni kedvezményes áron léphet be.

A Sárvári Arborétum túrákat tart a botanikus kertben 10 és 15 órakor pénteken, szombaton és vasárnap. A túrákhoz belépőjegy megvásárlása után lehet csatlakozni.

A Nádasdy Ferenc Múzeum szombat délután 16 órától tárlatvezetést tart a sárvári várban, csatlakozni a Nádasdy-vár aulájában lehet a csoporthoz. A részvétel díjmentes, de izgalmas.

A Sárvári Kalandpark hétvégi gyerekprogramokat kínál. 8 éves korig ingyenes az aranymosás, 8 éves kor felett ingyenes a mászófal használata.

A SI-HU kisvonat egész hétvégén várja a városnézésre vágyókat. Gyerekeknek 10 év alatt ingyenes körtúrát biztosít az üzemeltető. A felnőtt utasok pedig hűtőmágnest kapnak ajándékba.

Szombat reggeli közös futás Haraszti Zsolttal 8 órától, mely a Sárvár Arénától indul a Vadkert körút és a Rába part irányába.

9 órakor a Sárvári Kerékpár Egylet szervezésében vezetett kerékpártúra indul a Hild parkból. Az útvonal Sárvár – Mesteri – Sárvár, a megtett táv pedig 40 kilométer.

10 órától Gerbert Judit tart hagyományos apás ringatót a várparkban. A ringatón bérlettel vagy a helyszínen váltott jeggyel lehet részt venni. Vasárnap délelőtt 10 órától babamama tornán lehet részt venni Velladics Judittal szintén a várparkban.

A Sárvár Aréna teraszán filmvetésre kerül sor pénteken és szombaton.
Június 12. 21 órától a Mamma mia! zenés, romantikus film kerül terítékre. A film az azonos című West End-musical 2008-as filmváltozata.
Június 13. 21 órától Ne játssz a tűzzel! című családi vígjátékot lehet megtekinteni.

A program részleteiért kattintsatok az esemény weboldalára!

Milyen programok érdeklik?