fbpx
2023.09.06. - 2023.09.06.

Nincs olyan, hogy nincs zene

Nincs olyan, hogy nincs zene

Helyszín: Sárvár, Nádasdy- vár, Könyvtár

  1. szeptember 06. szerda 17:00

A klub évadnyitó estjén Kovács Ervin zenészt, zeneszerzőt, gitárvirtuózt hallgathatjuk, aki

a zenélés mellett kifejező portrékat is rajzol. Ervin kiállítás keretében nálunk mutatja be először rajzait a nagyközönségnek.

Kovács Ervin országosan, illetve az internetnek köszönhetően az egész világon ismert és elismert zenész. Így vall önmagáról: „A zene mindkét szülői felmenőimnél jelen volt. Így tulajdonképpen bennem csak megkettőződött ez az adottság. Édesapám bendzsózott, nagybátyám gitározott és billentyűzött. Anyai ágon a keresztapám harmonikán és zongorán játszott, édesanyám szépen, tisztán tudott énekelni. Amióta az eszemet tudom, azóta dalolászok és mindig is fogékony voltam a zenére. A zene az életem, a mindenem, a vérem. Nincs olyan, hogy nincs zene.” Édesapja bendzsója volt az első hangszere, majd ezt egy gitár követte. Tanárhoz mindössze hét hónapig járt, tudását autodidakta módon szerezte hihetetlen kitartással és rengeteg gyakorlással.

A 30 éven felüli korosztály az S.Top és a Dózis zenekarból ismerheti. 1992-ben hivatásos zenész vizsgát tett, 1998-ban a Zenészmagazin országos versenyén a 350 beküldött anyag közül az első helyen végzett zeneszerző-előadóként. Az elmúlt évtizedekben számos lemezen, rengeteg produkcióban szerepelt. Jelenleg hat formációban zenél. Az elmúlt 3 évben felkérésre egy amerikai zenei oldalnak küldött ki felvételeket. A weboldalukra is felkerült, ahol több műfajt is Ervin zenéivel prezentálnak, illetve a válogatás videójukba is bekerült, a világ sok száz gitárosa közül. „A videóim nézettsége közelít a 2 millióhoz, holott én csak rétegzenét játszom és ezek kifejezetten a magam tanulmányait, fejlődéseimet jelzik nekem vissza. Mindig tanulok, mindig fejlődök, és különösebben nem érdekel a mainstream áradata és a jelen hazai nívó a könnyűzenében. Számomra a zene nem ismer határokat, műfaji korlátokat. Indokolatlanul nem állítok falakat, nem állítok fel elveket, hisz a zene, az maga az univerzum. Szárnyalni lehet benne. Márpedig, ha nincsenek határok, úgy a műfajok közt is lehet, sőt, kell is szárnyalni. Gazdagabbak és bölcsebbek leszünk általa” – vallja. Rajztehetségét úgy gondolja, hogy édesapjától örökölte, aki nagyon ügyesen rajzolt, és sokszor megörvendeztette indián és egyéb hősöket ábrázoló alkotásaival. Ervint mindig is vonzották a festmények, rajzok, a képregényeket pedig különösen imádta. Már kisiskolásként is rengeteget rajzolt, nyert aszfaltrajzversenyt és tíz évesen egyedüli gyerekként kiállították az egyik alkotását az egykori Derkovits Művelődési házban. Az indiánfilmek hatására sok indiánt, aztán sci- fi hőst ábrázolt. Ezt követték a realista, modern illetve absztrakt rajzok. Más technikát soha nem szeretett, mert ahogy fogalmazott: „ez a fekete fehér ábrázolás nekem egy kicsit misztikusabb és sejtelmesebb”. Napjainkban csak olyan emberek portréit örökíti meg, akik számára kedveltek, akiknek sokatmondó a szeme, akiknek megfogja a tekintete.

Szeretettel várunk mindenkit erre a különleges rendezvényre, ahol Kovács Ervin gitárjátékában és rajzaiban is gyönyörködhetnek az érdeklődők!

A belépés díjtalan.

Foglaljátok le szállásotokat all inclusive ellátással, és fedezzétek fel Sárvárt szállodánk kényelméből!

Tovább a szobafoglalásra

Milyen programok érdeklik?