fbpx
2019.10.19. - 2019.10.20.

Natúrpark ízei Gasztronómiai fesztivál – Orsolya napi vásár

Idén 18. alkalommal kerül megrendezésre Kőszegen a Natúrpark ízei Gasztronómiai fesztivál és Orsolya napi vásár. Az eseményen kirakodóvásárt tartanak a natúrpark településének kézművesei: borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, az érdeklődők pedig kóstolhatnak, vásárolhatnak.

A rendezvény ideje alatt a város és környéke művészeti együttesei kulturális műsorral szórakoztatják az érdeklődőket a Fő téren és a Jurisics vár területén. Az érdeklődők a helyi német és horvát kisebbségek étel– és süteménykülönlegességeit is megkóstolhatják. Idén a szervezők a hagyományápolás mellett a környezetvédelmi szempontokra is nagy hangsúlyt fektet, így az eldobható evőeszközök használata helyett arra buzdítják a látogatókat, hogy érkezzenek saját, nem eldobható pohárral, tányérral és evőeszközzel.

Az Orsolya-napi Civil Főzőversenyhez bárki csatlakozhat a Civil Ízek Utcájában, Ízek az Natúrparkból címmel pedig sütemény-, lekvár és gyümölcs minden felhasználási, tartósítási formájának versenyét is meghirdetik a szervezők. Helyi éttermek, cukrászdák egy része szintén csatlakozik a rendezvényhez, és speciális, a vidék jellegzetes terményeinek felhasználásával készült ételeket kínálnak a betérő vendégeknek, akik gesztenyével, sütőtökkel, mézzel készült ínyenc falatokat kóstolhatnak. Vargányás vadpörkölt, marharagu, disznótoros, gulyás, vadragu, tárkonyos csirkeragu, csülökpörkölt, babaos káposzta, birkapörkölt, körömpörkölt, pásztortarhonya, fácánleves, töltött paprika, lakodalmas húsleves, vaddisznópörkölt: csak néhány finomság, amit a Civil Ízek utcájában megkóstolhatunk.

Időpont:
2019. október 19-20.

Helyszín:
Kőszeg, belvárosa

A belépés díjtalan.

Milyen programok érdeklik?