fbpx
2019.03.15.

Március 15. – Nemzeti Ünnep Sárváron

Március 15-én hivatalos városi ünnepséggel, illetve a sárvári több évtizedes hagyomány szerint koszorúzással, és egyéb programokkal emlékeznek 1848. március 15-re.

A városi ünnepség 10 órakor kezdődik a Nádasdy-vár udvarán. Ünnepi beszédet mond Kondora István polgármester, majd műsort ad a sárvári Néptánckör, melynek tagjait a Jurta zenekar kíséri.

A koszorúzásra 10:35-től a város több helyszínén (Batthyány Lajos, Széchenyi István, Kossuth Lajos emléktáblák, Petőfi Sándor szobor) is sor kerül.A rendezvényen közreműködik a sárvári Koncertfúvószenekar.Az ünnepség és a koszorúzás után 11:00 órától a Regős Együttes várja vendégeit a vár Folyosógalériáján. A Nádasdy Ferenc Múzeumban pedig már 9:00 órától kézműves foglalkozásokkal készülnek.

Nemcsak a múzeumban, hanem a vár több pontján, többek közt az aulában, illetve a várfal mentén, a Váralján is színes programokon és foglalkozásokon vehettek részt. A hagyományos kard-, huszárcsákó, párta-, fakanálból huszárkészítés, színezés és bajuszösszemérés mellett újdonságokkal (pl. dob- és tavaszi virágcsokorkészítéssel) is várják a Nádasdy-vár munkatársai és az önkéntesek az ifjú és tapasztalt forradalmárokat egyaránt. Március 15-én, illetve másnap 9 órától 13 óráig megtekinthető a Magyar Pisztolygyártás 100 éve című kiállítás is a könyvtárban. Ugyanebben az időben a könyvtár is várja olvasóit, vendégeit.

Programterv:

9:00-13:00 Kézműves foglalkozások a Nádasdy Ferenc Múzeumban és a Nádasdy-vár több pontján
10:00 Városi ünnepség a Nádasdy-vár udvarán
10:35 Koszorúzás a város több helyszínén (Batthyány Lajos, Széchenyi István, Kossuth Lajos emléktáblák, illetve a Petőfi Sándor szobor)
11:00 Regős együttes koncertje. Pilvax kávéház – Folyosógaléria

A programokra a belépés díjtalan.

Milyen programok érdeklik?