fbpx
2019.07.15.

Kéméndi Tamás & Gráf Vivien előadása

„Népek zenéje, a népzene világa” – Könnyed nyáresti előadás várja az érdeklődőket Kéméndi Tamás és Gráf Vivien koncertjén, aki népzenei időutazásra invitálja a közönséget július 15-én.

 

Kéméndi Tamás, az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Tamás sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Alapfokon és középfokon is tanít, valamint számos – a hangszer népszerűsítéséhez köthető – kulturális esemény kitalálója, szakmai felelőse. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.

Kéméndi Tamás és Gráf Vivien külön a Bartók Fesztiválra összeállított – a „Népek zenéje, a népzene világa” című – műsorukban képzeletben végig járjuk Bartók Béla kalandos népzenegyűjtő körútjait és közben fültanúi lehetünk annak, hogy a szerző milyen autentikus formában hallhatta azon népzenéket, melyek oly nagy hatással voltak a zenei világára. A könnyed, moderált, nyáresti koncert remek kikapcsolódás minden korosztály számára.

Milyen programok érdeklik?