fbpx
2021.07.31. - 2021.07.31.

Gravel Sárvár

Sárvárról indul a környék első kerékpáros gravel kalandja

Sárvárról indul és a környező erdőkön, szőlőültetvényeken, mezőkön át egészen Vasvárig vezet a Nyugat-Dunántúl első kerékpáros gravel kalandja. A július 31-ére tervezett versenyen amatőrök és tapasztalt terepbringások is részt vesznek. A szervezők 35, 80 és 120 kilométeres útvonalakkal készülnek.

A rövidebb, 35 kilométeres szakasz Vasvár körüli könnyed bringázás, ami családoknak, baráti társaságoknak lehet ideális. Míg a hosszabb távok már az edzettebbeknek szólnak. A 80 és a 120 kilométeres útvonal is Sárvárról, a városi sportcsarnoktól, az Aréna elől indul és zöld környezetben, alsóbbrendű, de kiváló erdei utakon vezet egészen Vasvárig.

A verseny létrejötte három, a térségben működő szervezet összefogásának köszönhető.

A Vidéki Értékturizmus Kft., a Sárvári Kerékpár Egylet és a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. képviselői közösen dolgoztak azért, hogy egy újabb, a környéken még újdonságnak számító egyedülálló program valósulhasson meg.

A kos kormányos cross trekking kerékpáros versenyre egyébként nem csak speciális terepkerékpárral rendelkezőket várnak. Aki szeret “zöldben” biciklizni, bátran regisztráljon. Legyen az illető amatőr vagy profi, a Nyugat-Dunántúl első gravel kalandján talál az erőnlétének megfelelő ideális távot és útszakaszt – mondják a szervezők.

Kiegészítve mindezt azzal, hogy versenyezni jó, de a programon nem csak a megmérettetés élménye miatt érdemes részt venni. Ahogy fogalmaznak: a “gravel kaland” a vidéki környezet egészen különleges látványával is kiegészül. Egyes útvonalak ugyanis érintik a Sárvárhoz közeli Farkaserdőt, a Szajki-tavakat és a Vasi-Hegyhát hat szőlőhegyét is.

A programra jelentkezni a www.videkiertekturizmus.hu/svvv-gravel/ címen lehet. Ugyanitt még több információ olvasható az egyes távokról.

Milyen programok érdeklik?